Ondersteuning

Onderwerpen:

Geeft de informatie op deze pagina geen antwoord op uw vraag?
Neem dan contact met ons op.

Introductiecursus bij invoering

Het is mogelijk om een introductiecursus van een middag voor ICT-trainer op locatie te volgen. Een introductiecursus kost 450,- euro (incl. btw), ongeacht het aantal deelnemers. Na deze cursusmiddag kunt u effectief werken met ICT-trainer en met IntraQuest Coach. Het is raadzaam de cursus niet te ver voorafgaand aan de feitelijk invoering te plannen. Neem voor afspraken contact op via dit mailadres met vermelding van een telefoonnummer waarop u tijdens werkdagen goed bereikbaar bent.

Hulpmiddelen voor docenten

Via de docentenlicentie hebben docenten toegang tot het volgsysteem IntraQuest Coach.

Didactische informatie over programmaonderdelen

Inhoud en niveau
ICT-trainer is voor het niveau Gevorderd gebaseerd op de inhoud van syllabus 5.0 van het ECDL. De inhoud van het niveau Basis dekt een door de auteurs geselecteerd deel van de syllabus. Het niveau Basis is gericht op kennis en vaardigheden die iedereen nodig heeft om zelfstandig te kunnen werken met de computer, Windows en MS Office.

Simulaties
Er wordt gebruik gemaakt van gesimuleerde deelomgevingen van Windows en MS Office om handelingen stap voor stap in te slijpen. Simulaties geven gerichte feedback per stap waardoor zelfstandige verwerking gegarandeerd is.

Try-outs
Korte oefeningen die worden uitgevoerd in de echte applicaties van Microsoft met ondersteuning door simulaties.

Zoekbox
In de zoekbox kan gezocht worden op (delen van) woorden en op snelcodes. De snelcodes staan vermeld in uitgeprinte opdrachten. Zie ook het tabblad Opdrachten.

Voortgangsbalken
Bij simulaties en theoriepagina's zijn voortgangsbalken opgenomen. Ieder lijnstukje staat voor een stap in de onderliggende simulaties. Is een lijnstukje rood, dan is er in die stap op de verkeerde plek geklikt.

Onderdeel Opdrachten
In opdrachten worden kennis, inzicht en vaardigheden bij elkaar gebracht om echte competenties te ontwikkelen.
Elke reeks opdrachten gaat van eenvoudig naar (meer) complex.
Iedere opdracht binnen de reeks is in logische stappen verdeeld.
Alle opdrachten leveren een beoordeelbaar eindproduct op, dat leerlingen naar hun docent kunnen 'uploaden'.
Opdrachten kunnen indien gewenst worden uitgeprint. (Met als voordeel: minder vensters tegelijk open!) Geprinte opdrachten bevatten snelcodes als verwijzing naar simulaties. Deze codes moeten worden ingevoerd in de zoekbox.

Onderdeel Theorie
Het onderdeel Theorie biedt steeds een thematische ordening van handelingen en vaardigheden met minimale theoretische achtergrond.
Er zijn twee niveaus:
Basis: Kennis, vaardigheden en competenties die iedere computergebruiker zou moeten hebben.
Gevorderd: Kennis, vaardigheden en competenties gebaseerd op de inhoud van de ECDL-syllabus 5.0.

Onderdeel Overzicht
Deze pagina biedt een overzicht van het aanbod van onderwerpen, met een signalering welke onderwerpen al met goed gevolg zijn doorgewerkt.

ICT-trainer als naslag
Vergelijk de training met het behalen van een rijbewijs. Deelnemers die ICT-trainer X.0 hebben doorgewerkt, zijn op dat moment op de hoogte van een aantal concepten en hebben een aantal vaardigheden. De echte vaardigheid wordt, net als bij autorijden, onderhouden en uitgebouwd door aan het 'digitale verkeer' te blijven deelnemen. Dat betekent dat er in de praktijk met grote regelmaat in reële situaties gewerkt moet worden met applicaties uit MS Office. If you don't use it, you lose it!
De zoekfuncties in de zoekbox bieden een handige ondersteuning bij het opfrissen van weggezakte kennis en vaardigheden. Het beschikbaar houden van ICT-trainer door middel van een verlenglicentie is dan ook aan te raden.

Technische informatie

ICT-trainer X.0 is een online applicatie. Leerlingen kunnen er dus vanaf iedere plek mee werken, thuis of op school. De resultaten worden op een centrale server opgeslagen en zijn zichtbaar voor de docent.
Na het aanmaken van een account met hun activeringscode, kunnen leerlingen zich aanmelden bij de applicatie (start5.ict-trainer.nl).
De gebruiker hoeft niets te installeren op de computer; wel is het voor sommige opdrachten nodig om basisbestanden te kunnen downloaden en opslaan.
De leerlingen maken voor het verwerken van de opdrachten gebruik van Office 2007 of Office 2010, in combinatie met Windows XP, Windows Vista of Windows 7. In veel gevallen leveren de opdrachten een document als eindproduct op. De leerling kan dit document in de applicatie uploaden en zo ter beoordeling voorleggen aan zijn of haar docent.

Systeemeisen
 1. Windows XP, Windows Vista of Windows 7
 2. Office 2007 of Office 2010
 3. Internet Explorer 7.0 of 8.0, FireFox 3.6
 4. Flash player (gratis te downloaden)
 5. PDF-reader (gratis te downloaden)
 6. internetverbinding
 7. ca. 20 MB schijfruimte (voor basisdocumenten en opdrachten)
IntraQuest Coach
Alle leerlingenresultaten en ingeleverde opdrachten worden centraal opgeslagen door IntraQuest Coach. Docenten kunnen ze bekijken door zich aan te melden bij het product en te klikken op de link in de box met informatie. De voortgangsgegevens kunnen online worden bekeken.

Mijn leerling is zijn/haar wachtwoord vergeten

Voor ICT-trainer X.0 worden activeringscodes verstrekt. Met een activeringscode kan de licentie in gebruik genomen worden.
In de Aanmeldingstructies voor de cursist (pdf) wordt precies uitgelegd hoe het activeren van een licentie werkt. De leelingen kunnen zelf een gebruikersnaam en wachtwoord kiezen.

Stappenplan bij vergeten wachtwoord

Het kan voorkomen dat uw leerling zijn gebruikersnaam en/of wachtwoord vergeten is.
Volg onderstaand stappenplan om dit op te lossen:
 1. Gebruik de gegevens uit de bevestigingsmail.
  Leerlingen die hun licentie geactiveerd hebben, krijgen een bevestigingsmail met hun accountgegevens.
  Hierin staat de gebruikersnaam van de leerling.
 2. Gebruik de functie wachtwoord-vergeten.
  Op het aanmeldscherm staat, vlak onder de invoervelden voor gebruikersnaam en wachtwoord, de link 'wachtwoord vergeten'.
  Op deze pagina kan de leerling zijn of haar wachtwoord achterhalen door het invoeren van de gebruikersnaam of de activeringscode.
 3. De leerling kan vervolgens het wachtwoord laten toesturen per mail of direct het wachtwoord vinden door de geheime vraag te beantwoorden.
 4. Neem contact op met de helpdesk.
  Lukt het op bovenstaande manieren niet om het wachtwoord van de leerling te achterhalen, neem dan contact op met de helpdesk. Zij kunnen op basis van de naam van de leerling, het mailadres of de activeringscode de accountgegevens achterhalen.
  De leerling ontvangt dan een automatisch gegenereerde mail met daarin de gegevens. 


© Copyright 2009-2015 IntraQuest Educatieve Software.

Free xml sitemap generator